سوئد می تواند به نام گذاری در لیست پايان دهد
روزنامه سوئدی Aftonbladet در تاریخ ۱۳ ژانویه، نوشته یکی از زنان هموطن ما " سهیلا دشتی" را با عنوان " سوئد می تواند به نامگذاری در لیست پایان دهد" منتشر نموده است که به موضوع گردن ننهادن شورای وزیران اروپا به احکام دادگاههای این قاره در عدم حذف نام سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست حقیقتا بی اعتبار تروریستی اتحادیه اروپا اشاره نموده است. توجه تان را به برگردان فارسی این نوشته با ارزش جلب می کنیم.
به مثابه یک ایرانی - سوئدی من یاد گرفتم که احترام به قانون یک پرنسیب مقدس در سوئد محسوب می شود و هیچ کس برتر از قانون نیست. برای من که شخصاٌ شاهد جنون حاکم درایران ملاها بوده ام که ابتدائی ترین حقوق هموطنان من به طرز وحشیانه ای از طریق دستگیریهای خودسرانه، شکنجه واعدام های علنی نقض شده و می شود، نظام قانونی سوئد بسیارفرحبخش بود و احساس آرامش و اطمینان می داد. بعد از نزدیک به دو دهه زندگی در سوئد این احساس همواره تشدید شده است.
بهرغم این كه به نظر میرسد بوروکراتهای اتحادیه اروپا در بروکسل در چند روز آینده به نقض قانون بپردازند، بدون اینکه حتی ما متوجه این قانون شکنی بشویم، دولت سوئد میتواند مانع این قانون شکنی شود.
مسئله مورد بحث به گروه مخالف ایرانی، سازمان مجاهدین خلق ایران مربوط می شود که بزرگترین گروه مقاومت است. رژیم ایران تا بحال 120000 تن از اعضای مجاهدین خلق که برخی از آنها زیر14 سال بوده اند، را اعدام کرده است. علیرغم این هنوز مجاهدین خلق بزرگترین تهدید علیه رژیم ايران محسوب می شوند. این سازمان به اعتراضهای مختلف و اعتصابات در تمامی ایران دامن می زند.
نخست دولت انگلیس بود که باعث شد سازمان مجاهدین در سال 2002 در لیست تروریستی اروپا، البته به خواست ملایان ایران، گنجانده شود. در سال 2006 دادگاه عالی بریتانیا تأکید کرد که نامگذاری تروریستی مجاهدین خلق "غيرعقلانی" و " غيرمنطقی " بوده است.
شورای وزیران اتحادیه اروپا می بایست در آن موقع نام سازمان مجاهدین خلق ایران را از لیست حذف می کرد. اما فرانسه برای نجات قراردادهای خود با ایران، دیگر اعضای اتحادیه اروپا را متقاعد کرد که نام سازمان مجاهدین خلق ایران را در لیست حفظ کنند.
در اکتبر 2008 یک حکم دیگر توسط دادگاه اتحادیه اروپا صادر شد که حفظ نام مجاهدين خلق در ليست را اشتباه دانست. در 4 دسامبر برای سومین بار دادگاه اروپا نامگذاری تروریستی مجاهدین خلق را لغو کرد – این یک حکم تاریخی بود که تنها ظرف یکروز بعد از ختم مذاکرات شفاهی دادگاه خاتمه یافته بود. بر اساس حکم دادگاه، شورای وزیران نتوانسته بود هیچ مدرک معتبری را ارائه دهد. تقاضای شورای وزیران برای تعويق در اجرای حکم هم، رد شد.
مجموعاً دادگاههای اروپائی در هفت حکم به نفع مجاهدین خلق رأی داده اند. این مقوله در شورای وزیران در آغاز ژانویه امسال بحث خواهد شد. همزمان که این مضحکه سازی از پروسه قانونی ادامه دارد، زندگی اعضای مقاومت ایران در معرض خطر قرار دارد. ملاها مداوماً از این نامگذاری تروریستی برای ادامه اعدام مخالفین سیاسی استفاده می کنند.
سوئد نمی بایستی اجازه دهد احترام به قانون، قربانی گردد. این یک مورد استثنائی است که عمل دولت سوئد میتواند در صحنه سیاست اروپا به تغییر بسیار بزرگی منجر شود و این از طریق نه گفتن به ادامه حضور نام مجاهدین خلق در لیست، و بدین ترتیب متوقف کردن این تصمیم غیرقانونی است که اجرای آن رأی همه کشورهای عضو را می طلبد.
سهیلا دشتی