در این نوشته آمده است: جنبش مقاومت ایرانی "مجاهدین خلق" که در لیست تروریستی آمریکا قرار دارد، دیگر یک سازمان تروریستی در اتحادیه اروپا محسوب نمی شود. بنا بر اطلاعاتی که دیپلماتهای بروکسل در اختیار خبرگزاری Reuters گذاشته اند، در روز دوشنبه وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا، نام این سازمان را از لیست تروریستی خارج خواهند نمود.
خروج نام این سازمان از لیست تروریستی، خواسته بالاترین ارگان قضایی اتحادیه اروپا "دادگاه لوگزامبورگ" بوده است که بارها آن را در احکام پیاپی خود درخواست کرده بود. دسامبر سال گذشته این دادگاه آخدین حکم خود را در این مورد صادر نمود ولی سیاستمداران تابحال از انجام آن سرپیچی کرده بودند.
یک منبع فوق آگاه در بروکسل به روزنامه Dagens Nyheter گفت: این موضوع به پاسداری از امنیت حقوقی ارتباط پیدا می کند که در نوع خودش یک مسئله اعتباری برای اتحادیه اروپاست. شروط محاکم قضایی یک عامل قوی برای این ارگان سیاسی محسوب می شود.
تصمیم حذف نام مجاهدین خلق از لیست تروریستی، موضوعی مجادله برانگیز می باشد و می توان منتظر اعتراضات از سوی تهران بود. سیاستمداران اتحادیه اروپا در این مورد، زمان بسیار طولانی با یکدیگر اختلاف نظر داشتند. فرانسه بیشترین مخالفت با خروج نام این سازمان از لیست را داشته است. این سازمان متهم است که تا سال ۱۹۹۰ فعالیتهای مسلحانه و اعمال تروریستی انجام داده است. ولی در حال حاضر ظاهرا توافقی بین ۲۷ کشور اتحادیه اروپا در این زمینه بدست آمده است.
هفته گذشته پارلمان اروپا در استراسبورگ، طی قطعنامه ای تصمیمات شورای وزیران اتحادیه اروپا مبنی بر ادامه نامگذاری مجاهدین خلق در لیست تروریستی را "غیرقانونی" نامید. بظاهر اینگونه اقدامات بهمراه احکام دادگاهها، فشار بسیار زیادی بر شورای وزیران وارد نموده است.
نشست شورای وزیران، تحت فشار فعالیتهای شدید گروههای لابی از سوی مجاهدین خلق و رژیم ایران نیز بوده است. مستولین مجاهدین خلق با سفر به پایتخت های کشورهای اروپایی، ادای سخنرانی ها و ارائه خواسته های خود، ترتیب دادن تظاهرات، کنفرانس های مطبوعاتی و خرید صفحات بزرگ آگهی در روزنامه های سوئدی، فشارهای خود را سازماندهی نمودند.
توضیح وبلاگ: منظور Michael Winiarski از خرید صفحات بزرگ آگهی در روزنامه های سوئدی، درج فراخوان انجمن فارغ التحصیلان ایرانی سوئد، خواست احترام گذاشتن دولت سوئد به احکام دادگاههای سوئد درحذف نام مجاهدین خلق از لیست تروریستی در روزنامه Svenska Dagbladet و همین روزنامهDagens Nyheter است. لحن نوشتار و تاکید نویسنده از این نکته، انسان را به فکر می اندازد که شاید وی از اینکه این درج آگهی در روزنامه رقیب هم صورت گرفته، موجب کدورت خاطر وی را فراهم آورده است.
روزنامه Dagens Nyheter به فعالیتهای رژیم ایران برای فشار آوردن به دولت سوئد اشاره می کند و می نویسد: هفته گذشته مهدی صفری، معاون وزیر خارجه رژیم ایران در سفر خود به استکهلم، تلاش نمود که دولت سوئد را وادار به مخالفت با حذف نام سازمان مجاهدین از لیست تروریستی نماید. به نوشته Dagens Nyheter وی در این سفر گفت: مجاهدین حدود ۱۴۰۰۰ ایرانی را به قتل رسانده اند. آنها از صدام حسین حمایت کرده و علیه ما جنگیدند. آنها یک گروه ترور خطرناک هستند و خودشان را تغییر نداده اند.
ولی این اتهامات و همچنین اتهاماتی از قبیل کشتار شیعیان و کردهای عراقی، از سوی محمد محدثین، مسئول کمیسیون خارجی این جنبش، رد شده و دروغ خوانده می شود. وی به روزنامه Dagens Nyheterگفت: ما حتی یک دلار هم از صدام پول دریافت نکردیم.
خروج مجاهدین خلق از لیست تروریستی اتحادیه اروپا، دو تاثیر فوری خواهد داشت. نخست اینکه این جنبش بار دیگر به حسابهای بانکی مسدود شده اش، دستیابی پیدا خواهد نمود. اثر بعدی این خواهد بود که حدود ۴۰۰۰ تن از اعضای این سازمان که در اردوگاه اشرف در نزدیکی بغداد مستقر هستند، با سهولت بیشتری امکان تقاضای اجازه اقامت در اروپا را خواهند داشت.